Social Icons

OMEGA GUARD SHAKLEE




Omega guard merupakan minyak ikan yang terbaik di dunia,
Omega diekstrak dari ikan laut air sejuk(sardine.mackerel,herring,anchovies) di perairan Negara Jepun.Ia bukan dari hati minyak ikan.Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.



Berbanding dengan produk Omega dipasaran,Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian specterum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA,dan banyak lagi.

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA.

Antara set Shaklee yang terdapat Omega didalamnya :

 1. Set Kurus (Klik Sini)
 2. Set Sendi  (Klik Sini)
 3. Set Hamil (klik Sini)
 4. Set bersalin (Klik Sini)
 5. Set menyusu (Klik Sini)
 6. Set kanak-kanak (klik sini)
 7. Set Buasir 
 8. Set sakit jantung


Kebaikan Omega Guard :


·           1.Mengurangkan risiko serangan sakit jantung kepada bekas pesakit serangan jantung.

·        2.Menurunkan kandungan kolestrol.

·        3.Memelihara kesihatan pembuluh darah didalam badan.

·        4.Mencairkan lemak yang tersangkut didalam saluran2 darah .

·        5.Menurunkan berat badan.

·        6.Bagus untuk kesihatan kulit.

·        7.Memelihara kesihatan jantung.

·        8.Mengurangkan risiko terkena selsema yang berulang2

·        9.Membina jaringan otak yang sihat.

·       10.Otak bayi didalam kandungan menjadi lebih aktif.

·       11.Menyokong kesihatan sendi

·       12. Menguatkan memori yang lemah.

       
        Omega untuk siapa???
        
       Boleh dikatakan semua golongan sesuai mengambil Omega.

       Ibu hamil
       Ibu menyusu
       kanak-kanak(1 tahun keatas)- boleh pecahkan dan masukkan kedalam makanan atau minuman.
       Lelaki
       Mereka yang mengalami darah tinggi,kolestrol tinggi,diabetes.
       Mereka yang mementingkan kehidupan sihat.
       
       Omega memang best ...supplement terbaik dan sesuai untuk satu keluarga..dari dalam kandungan sampailah yang dah berumur.Bagus kan?

    Apa tunggu lagi cepat la dapatkan sebotol Omega ataupun berbotol-botol buat stok.Abih tu dah satu keluarga nak makan Omega mana cukup sebotol nanti cepat habis...hehe.Semua nak sihat...kan?

     Ehhh jom kita tengok dulu testimoni Omega ni..betul2 berkesan ker??
    







Jom tonton...



Kalau anda rasa Omega hebat,anda juga pasti hebat jika mengamalkannya,Namun jangan lupa segalanya  dengan izin Allah jua.

Jumpa lagi.


---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee



 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

 Sila Like Page   : Annur Falah Solution




VIVIX SHAKLEE



Setahun yang lalu,Shaklee memperkenalkan Vivix ,produk supplement revolusional anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap selular.Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual.

Vivix merupakan supplement anti penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee,syarikat no 1 supplement makanan di Amerika.


Kandungan Vivix terdiri daripada:

-Muscadine Grape
-Purple Carrot
-Elderberry
-Polygonum Cuspidatum

Didalam satu penemuan utama,kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.


  • Melindungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru)mitochondria.
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advance Glycation End Products).
  • Juga menolong Membantu Menjaga /Memelihara:
-Kesihatan jantung
-Kesihatan otak
-Kesihatan sistem imun
-Kesihatan sendi
-Perlindungan antioksidan
-Peningkatan tenaga tahap sellular
-Kesihatan dan kesejahteraan.



Vivix memang tonik ajaib..ramai yang telah mengakui kehebatannya.Hanya satu sudu kecil setiap hari mampu merawat pelbagai masalah kesihatan.









Bagi mereka yang dah lama nak berhenti merokok tapi masih tak berjaya walaupun dah cuba bermacam2 cara,janganlah berputus asa...apakata cuba selesaikan masalah ini dengan vivix...in sha Allah vivix dapat mengatasinya .

Selamat mencuba...dan jangan lupa "setiap penyakit itu ada penawarnya kecuali mati".

Jom tonton... 

http://www.youtube.com/watch?v=63y35enT9XI

Best tak Vivix?? memang la mahal sikit,tapi merangkumi segalanya.Hanya 1 sudu kecik je sebelum tidur.

Kalau nak difikirkan harga Vivix yang mahal memang takkan beli tapi bila fikirkan kos rawatan yang perlu kita tanggung bila kita jatuh sakit dan dimasukkan ke hospital,memang berbaloi ambil vivix.

Vivix bukan ubat tapi supplement,amalkan Vivix untuk kesihatan.Kalau dah sakit harga yang mahal pun dah tak jadi masalah kan...janji sihat.

Tapi kan lebih baik kita mencegah dari merawat..Itulah yang tindakan yang terbaik .

Saya pun telah belikan Vivix untuk ayah saya.Ayah saya  pun bukanlah sihat sangat,maklum la semakin berumur...macam2 penyakit akan datang,tenaga pun semakin berkurangan.


Saya nak ayah saya sihat,saya tak nak ayah saya sakit,ulang alik hospital,masud wad...semua tu lebih banyak kosnya dan saya takut saya tak mampu memberi rawatan yang terbaik buat ayah saya.

Lebih baik saya jaga kesihatan ayah dari sekarang.Saya tak boleh nak halang dia buat kerja yang dia nak,nak pergi mana yang dia nak...dia bukan anak2 saya yang boleh saya kawal.

Tapi saya boleh beri supplement terbaik untuk dia.Sapa yang tak nak sihat kan...ayah saya pun nak sihat sebab tu dia minum jer Vivix ni...bukan susah pun.

Vivix memang baguih... 
---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


di rumah ?

 
Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee



 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

 Sila Like Page   : Annur Falah Solution



SET BERSALIN DAN MENYUSU SHAKLEE


Assalamu'alaikum...

Sebelum ni saya telah ceritakan tentang SET HAMIL SHAKLEE,sekarang kita tengok pula SET BERSALIN DAN MENYUSU SHAKLEE.

Bagi yang belum ada rezeki untuk hamil,apakata anda mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE.

Bercerita tentang bersalin pastinya ramai dikalangan kita mempunyai pelbagai cerita yang dapat dikongsikan.Tak kira la bersalin secara normal atau secara operation  pastinya ada yang manis dan pahit untuk di kenang.

Walaupun perit menahan sakit saat melahirkan,ianya cukup bermakna bilamana anak yang dikandung 9 bulan selamat dilahirkan.Saat itu cukup indah untuk diabadikan seumur hidup.

Setelah melahirkan terpaksalah melalui tempoh berpantang kan..So,mari kita lihat apa yang di perlukan oleh ibu berpantang dan juga menyusu...



1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.


Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2) Vitamin-C
 Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.


3) B-Complex

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.


4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.


ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.


5) Ostematrix (Calcium and Magnesium)

Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. 

Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.


6) OmegaGuard (EPA and DHA)

DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.


Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.


Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


Omega 3 juga membantu pembakaran lemak, dan membantu ibu kembali slim dengan lebih cepat selepas bersalin.

7) Zinc Complex (Selepas bersalin)
 Membantu penyembuhan luka bersalin dengan  lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.


8) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu - as MILK BOOSTER)
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Testimoni 







 Lebih senang kan berpantang secara moden ni berbanding zaman dulu2...hasilnya sama jer kan.Cuma dulu kena bersusah2 sikit la ,sekarang tengok la lebih mudah telan pil aja.



Ok kepada ibu yang baru bersalin ...tahniah saya ucapkan.Semoga anda membuat pilihan yang bijak untuk memilih cara berpantang dan menyusu yang lebih berkualiti.

 SELAMAT BERPANTANG DAN SELAMAT MENYUSU

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


di rumah ?

 
Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee



 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

 Sila Like Page   : Annur Falah Solution



 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution